We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Educatie

NITE ontvangt je graag, zowel in onze repetitie- en werkruimte in Groningen als in de theaters waar we spelen door heel Nederland. Met een inleiding bereiden we de groep vast voor op de komende voorstelling. Tijdens een rondleiding door ons theater kom je op plekken die normaal niemand te zien krijgt (de kostuumkelder is imposant). Wie weet loop je behind the scenes zelfs een van onze dansers, acteurs of muzikanten tegen het lijf. Écht warm krijg je het pas van onze workshop dans of workshop theater: voor de broodnodige beweging na al dat stilzitten in de schoolbanken.

Move It! 2022
Na het succes in 2012, 2017 en 2019 kan een vervolg op Move It! van Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Orkest (NNO) niet uitblijven. Op donderdag 19 en zaterdag 21 mei is het zover: dan vormen De Nieuwe Kolk in Assen en De Oosterpoort in Groningen het decor voor deze multidisciplinaire productie vol muziek, dans en theater. Choreografen en dansdocenten van Club Guy & Roni en musici van het NNO werken met maar liefst 150 leerlingen uit het voortgezet onderwijs tien weken lang aan de voorstelling. De  repetities vinden plaats op de scholen, in de laatst week repeteren alle leerlingen en het voltallige orkest samen onder begeleiding van regisseurs Anna Jacobs en Hanna van der Meer (Lunatics and Poets).

Lees meer

——————————————–

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende vormen. Prijzen voor het educatieprogramma variëren tussen de 70,- en 175,- euro, afhankelijk van welk programma je kiest.
Passen jouw wensen niet in een van deze hokjes? Geen probleem. We spreken net zo lief een programma op maat met je af.

Contactpersoon:
René de Haan (Hoofd Educatie)
rene@nite.nl
050-5885447

Voorbereid op pad

Ga je binnenkort naar een voorstelling met je klas of groep? Met een inleiding vooraf breng je de voorstelling alvast tot leven. In een lesuur neemt onze inleider je mee door het stuk. Wat zijn de thema’s en waarom zijn die belangrijk? Op welke manier doen we research vóór we een voorstelling maken? En, hoe komen het decor en de lichtshow eigenlijk tot stand?

Ook geeft de inleider kijktips. Want als je weet waar je op moet letten, dan krijgt de voorstelling ineens veel meer betekenis. De inleider gebruikt daarbij teksten uit het script én foto’s en video’s van de repetities. Zo ben je goed voorbereid, kijk en beleef je de voorstelling anders en zie je nog meer.

Rondleiding

Wat komt er allemaal kijken bij theater maken? Je ontdekt het bij een rondleiding in Theater de Machinefabriek. Neem je groep of klas mee in de wondere wereld van het Noord Nederlands Toneel en dansgezelschap Club Guy & Roni.

We vertellen over onze organisatie, maar vooral over de manier waarop voorstellingen bij ons tot stand komen. Je krijgt een kijkje achter de schermen en bezoekt bijvoorbeeld het kostuumatelier, de decorwerkplaats, de studio’s én… de kleedkamers.

Als er op het moment van de rondleiding een repetitie bezig is, mag je soms even meekijken. Overleg bij interesse van tevoren even met je contactpersoon.

Workshop theater

Ga met je groep of klas aan de slag met de voorstelling die op dat moment te zien is in de theaters in het land. Een workshop theater is een leuke manier om een voorstellingsbezoek interessanter te maken.

Je verdiept je in de thema’s en speelt scènes met de teksten uit de voorstelling. Zo leer je het verhaal en de personages vast kennen. Handig voor als je straks zelf in het publiek zit. De workshop theater vindt plaats onder de bezielende leiding van onze professionele theaterdocenten.

Prijzen voor het educatieprogramma variëren tussen de 70,- en 175,- euro, afhankelijk van welk programma wordt gekozen.

Workshop dans

Joe, weg met die telefoon en billen van je stoel! Met een workshop dans ga je met je klas actief aan de slag met de Club Guy & Roni voorstelling die je later gaat bezoeken.

Onder begeleiding van onze dansdocent duik je eerst inhoudelijk in het stuk. Maar belangrijker: je krijgt een deel van de originele choreografie aangeleerd. Met ruimte voor eigen interpretatie, natuurlijk. Tijdens de voorstelling zie je hoe onze dansers ‘m dansen. Dit maakt het extra leuk om te kijken!

NIEUW: Dance Industry Training door Charlice Johannes. Klik hier voor meer informatie.

Contactpersoon:
René de Haan (Hoofd Educatie)
rene@nite.nl
050-5885447

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.